Vegetariánské špízy

16. 9. 2018

Vegetariánské špízy

0 Comments

Základem těchto naprosto jednoduchých a výborných špízů je marináda z olivového oleje a pesta. Já použil pesto z medvědího česneku, které jsem si na jaře připravil a uchoval. Navíc pokud si je připravíte do zásoby, tak pak při grilování je můžete udělat kdykoliv během pár minut. Pár jsem jich tedy udělal před masem, pak k masu a zbytek později po hlavním mase 🙂

Vegetariánské špízy

16. 9. 2018
: 4
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 200 g sýru Feta
  • 8 ks cherry rajčat
  • 100 g sušená rajčata
  • 100 g černých oliv
  • bageta (italský chléb)
  • Marináda:
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 20 ml pesta (Já použil pesto z medědího česneku, které jsem dělal na jaře – odkaz pod receptem.)
  • 2 stroužky česneku
  • pár kapek citrónové šťávy
  • sůl
Popis
  • Krok 1 Nejprve si připravíme marinádu z olovového oleje, pesta, utřeného česneku, citrónové šťávy a soli. Všechny ingredience smícháme.
  • Krok 2 Následně nakrájíme bagetu a sýr feta na kostičky stejně velké jako cherry rajčata.
  • Krok 3 Nakrájenou bagetu ponoříme do marinády a ihned vytáhneme, aby nebyla rozmočená.
  • Krok 4 Dáme do marinády sýrové kostičky, cherry rajčata a sušená rajčata. Necháme 30 minut marinovat.
  • Krok 5 Vezmeme si špejle a postupně na ně napícháme všechny suroviny. Každý špíz vždy na stranách zakončíme černou olivou.
  • Krok 6 Vše máme připravené. Rozehřejme gril a špízy z každé strany pár minut opečeme tak , aby se sýr neroztekl a chléb byl pěkně opečený.
  • Krok 7 Ihned podáváme.

Recept: Pesto z medvědího česneku


Related Posts

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka – Na světě existuje několik způsobů, jak ji připravit. Já preferuji tuhle s výraznou rajčatovou chutí. 🙂

Ovesná kaše s lesním ovocem

Ovesná kaše s lesním ovocem

Přinášíme vám další inspiraci na sladkou snídani. Tentokrát se jedná o ovocnou veganskou ovesnou kaši. 🙂



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.