Základem těchto naprosto jednoduchých a výborných špízů je marináda z olivového oleje a pesta. Já použil pesto z medvědího česneku, které jsem si na jaře připravil a uchoval. Navíc pokud si je připravíte do zásoby, tak pak při grilování je můžete udělat kdykoliv během pár minut. Pár jsem jich tedy udělal před masem, pak k masu a zbytek později po hlavním mase 🙂
Vegetariánské špízy
16. 9. 2018
: 4
: Lehké
Suroviny
- 200 g sýru Feta
- 8 ks cherry rajčat
- 100 g sušená rajčata
- 100 g černých oliv
- bageta (italský chléb)
- Marináda:
- 100 ml extra panenského olivového oleje
- 20 ml pesta (Já použil pesto z medědího česneku, které jsem dělal na jaře – odkaz pod receptem.)
- 2 stroužky česneku
- pár kapek citrónové šťávy
- sůl
Popis
- Krok 1 Nejprve si připravíme marinádu z olovového oleje, pesta, utřeného česneku, citrónové šťávy a soli. Všechny ingredience smícháme.
- Krok 2 Následně nakrájíme bagetu a sýr feta na kostičky stejně velké jako cherry rajčata.
- Krok 3 Nakrájenou bagetu ponoříme do marinády a ihned vytáhneme, aby nebyla rozmočená.
- Krok 4 Dáme do marinády sýrové kostičky, cherry rajčata a sušená rajčata. Necháme 30 minut marinovat.
- Krok 5 Vezmeme si špejle a postupně na ně napícháme všechny suroviny. Každý špíz vždy na stranách zakončíme černou olivou.
- Krok 6 Vše máme připravené. Rozehřejme gril a špízy z každé strany pár minut opečeme tak , aby se sýr neroztekl a chléb byl pěkně opečený.
- Krok 7 Ihned podáváme.