Pesto z medvědího česneku

17. 9. 2018

Pesto z medvědího česneku

0 Comments

Pesto z medvědího česneku

17. 9. 2018
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 150 g medvědího česneku
  • 50 g nesolených kešu oříšků
  • 55 g sýru parmazánového typu
  • 150 ml kvalitního olivového oleje
  • hrubá sůl a pepř
Popis
  • Krok 1 Čerstvé listy medvědího česneku trochu opláchneme a vysušíme utěrkou.
  • Krok 2 Nyní je třeba medvědí česnek v mixéru rozmixovat na co nejmenší kousky společně se solí a částí oleje (např. 20-50 ml). Není to žádná sranda, když to jako my, děláte ve velkém množství. Chce to trpělivost a pokud to děláte z většího množství, mixovat postupně.
  • Krok 3 Jakmile již nezbyly velké kusy listů, přidáme zbytek surovin a mixujeme do hladkého pesta.
  • Krok 4 Dochutíme solí a pepřem podle chutě.
  • Krok 5 Pesto dáme do sklenic se šroubovacím víčkem, necháme nahoře cca 1 cm volného místa a zakápneme olivovým olejem (Tím pesto trochu zakonzervujete.) Sklenice pořádně utáhneme.
  • Krok 6 Neotevřená, dobře utažená sklenice vydrží opravdu dlouho. My pesto dělali v dubnu, a i na konci září byla nová sklenice použitelná. 🙂


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.