Toto jídlo je opravdová rychlovka. Lesní hřiby můžete nahradit i žampiony. Já si na tyto těstoviny zamrazila houby z léta, které mohu použít kdykoli. 🙂
Těstoviny s lesními hřiby
17. 9. 2018
: 2-3 porce
: Lehké
Suroviny
- 250 g těstovin
- 250 ml smetany 33%
- 400 g lesních hřibů
- 3 stroužky česneku
- sýr parmazánového typu
Popis
- Krok 1 Jako první si dáme vařit těstoviny – nesmíme je úplně dovařit, jelikož je následně budeme chvíli míchat ve smetanové směsi, kde se ještě trochu uvaří.
- Krok 2 Na pánvi s olivovým olejem si orestujeme nastrouhaný česnek s houbami na kostičky, dokud houby nezměknou (Pozor, ať si nepřipálíte česnek. Když tak přidejte trochu oleje. Houby ale změknou docela rychle.)
- Krok 3 Přilejeme smetanu a na mírném ohni za stálého míchání vyvařujeme tekutinu. Jakmile je smetana hustší, přidáme parmazán (Nevím přesně kolik, nesmíte to úplně přehnat, abyste smetanu neměli přesolenou a extra hustou. Přidávejte podle chuti). Dochutíme solí a pepřem.