Kuskus s květákem a kuřecím masem

26. 9. 2018

Kuskus s květákem a kuřecím masem

0 Comments

Kuskus s květákem a kuřecím masem

26. 9. 2018
: 4
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 2 kuřecí prsa
  • 1/2 květáku
  • 250 g kuskusu
  • 500 ml vývaru (Já používám zeleninový)
  • 1 lžíce koření Garam Masala
  • 2 lžičky kurkumi
  • 1 jemně nasekaná cibule
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 1/2 citrónu nebo citrónová šťáva
  • sůl, pepř, olivový olej
Popis
  • Krok 1 První si připravíme kořenící směs. Smícháme kurkumu, garam masalu a špetku soli.
  • Krok 2 Maso nakrájíme na kostičky a posypeme asi polovinou kořenící směsi. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme.
  • Krok 3 Můžeme počkat než se nám maso udělá, nebo si vezmeme druhou pánev a rozehřejeme si na ní olivový olej.
  • Krok 4 Pomalu na něm opečeme jemně nasekanou cibuli, asi 8 minut. Pak přidáme česnek, zbytek kořenící směsi a minutu ještě necháme opékat. Přidáme do pánve květák rozdělaný na malé růžičky. Prohodíme, ať se nám obarví a zalijeme vývarem.
  • Krok 5 Vaříme dokud květák není měkký, tak jak nám to vyhovuje. Pak zakápneme citrónem, přidáme do pánve hotové maso a nasypeme kuskus. Promícháme a necháme 5 minut stát, ať kuskus vstřebá tekutinu.
  • Krok 6 Máme hotovo a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

TIP: Tento recept se může snadno stát vegetariánským. Stačí když tam nedáte kuřesí maso. 🙂 Já například si maso připravil na zvláštní pánvi a až při servírování jsem podával buď s masem, nebo bez.


Related Posts

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

30 minut. Tolik je třeba k vytvoření této super mňamky! Výhoda? Chutná výborně i v pokojové teplotě. 🙂

Dušená kuřecí játra

Dušená kuřecí játra

Rychlá klasika. Polovina lidí ji miluje a polovina ji nesnáší. Já jí přišla na chuť až pár let zpátky. 🙂



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.