Brynzové pirohy

14. 10. 2018

Brynzové pirohy

0 Comments

Brynzové pirohy

14. 10. 2018
: 4-6

Autor:

Suroviny
  • 600 g brambor + 1 střední brambor do náplně
  • 1 větší vejce + 1 menší vejce do náplně
  • 200- 240 g hrubé mouky
  • 150 g brynzy
  • nasekaný kopr
Popis
  • Krok 1 Uvaříme všechny brambory ve slupce a následně je oloupeme.
  • Krok 2 Na těsto postrouháme/rozmačkáme 600 g brambor, přidáme 1 vejce, sůl a mouku podle konzistence těsta. Základ je 200 g, násedně přidáváme, aby se nám těsto příliš nelepilo. Vše pořádně propracujeme, abychom neměli v těstě přiliš mnoho viditělných větších kousků brambor.
  • Krok 3 Náplň je velmi jednoduchá: brynzu, jeden střední brambor a vejce pořádně propracujeme rukama. Důkladně vše mačkáme, aby byla náplň, co nejjemnější. Přidáme pepř a velmi málo soli dle chuti (brynza je slaná). Kopr přidáme dle chuti. cca půl hrstky.
  • Krok 4 Oddělíme si tak 1/3 těsta, které vyválíme na pomoučeném vále. (cca 3 mm tlusté) Sklenicí vykrájíme kolečka. Doprostřed jednoho kolečka dáme náplň (Záleží na velikosti kolečka. Já dávala přibližně jednu vrchovatou čajovou lžičku na poloměr 4,5 cm.) Nyní připlácneme druhé kolečko a mírně stlačíme. Následně prstem pořádně přimáčkneme po obvodu. Já následně použila vidličku na hezčí efekt. 🙂 (Stejně zpracujeme i zbytek těsta…)
  • Krok 5 Vložíme do vroucí osolené vody. Jakmile pirohy vyplavou, nechám je ještě cca 45 sekund vařit a následně vytáhneme.
  • Krok 6 Servírujeme se zakysanou smetanou, rozpuštěným máslem, popř. vypraženou slaninkou.

Related Posts

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka – Na světě existuje několik způsobů, jak ji připravit. Já preferuji tuhle s výraznou rajčatovou chutí. 🙂

Dušená kuřecí játra

Dušená kuřecí játra

Rychlá klasika. Polovina lidí ji miluje a polovina ji nesnáší. Já jí přišla na chuť až pár let zpátky. 🙂



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.