Pečená dýňová polévka

17. 10. 2018

Pečená dýňová polévka

0 Comments

Letos jsem se rozhodl vyzkoušet trochu jiný recept na dýňovou polévku. Aby byla dýně pěkně měkká, tak se nejdříve upeče v troubě a až následně se přidá do polévky. Výsledkem je výborná krémová polévka na podzimní večery bez použití smetany. Výslednou hustotu polévky můžete ještě doladit přidáním více vývaru nebo vody.

Pečená dýňová polévka

17. 10. 2018
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 1,5 kg dýně Hokaido
  • 1 polévková lžíce sušeného chilli
  • 1 polévková lžíce koriandrových semínek
  • 1 vetší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 zeleninového vývaru
  • olivovým olej
Popis
  • Krok 1 Předehřejeme si troubu na 170 °C.
  • Krok 2 Připravíme dýni, rozpůlíme ji a lžící vybereme vnitřek. Pak ještě párkrát přepůlíme na větší kusy a dáme na plech. Zakápneme olivovým olejem, posypeme chilli, solí, pepřem a semínky koriandru. Přidáme rozdrcené stroužky česneku a dáme péct. Necháme v troubě asi hodinu, dokud dýně nebude měkká.
  • Krok 3 Mezitím si nakrájíme zeleninu (cibuli, mrkev a celer) na drobno. Dáme do hrnce a na olivovém oleji restujeme 10 minut.
  • Krok 4 Upečenou dýni dáme do hrnce se zeleninou, zalijeme vývarem a rozmixujeme. Necháme pár minut provařit, případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

Related Posts

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka – Na světě existuje několik způsobů, jak ji připravit. Já preferuji tuhle s výraznou rajčatovou chutí. 🙂

Hovězí vývar s trhanci

Hovězí vývar s trhanci

Hovězí vývar. Klasika a základ jakékoliv kuchyně. 🙂 Zkuste si ho uvařit doma. Není to nic složitého, jen začněte již brzy ráno.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.