Mandlová bábovka

23. 10. 2018

Mandlová bábovka

0 Comments

Mandlová bábovka

23. 10. 2018

Autor:

Suroviny
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 4 vejce (velikost přibližně M)
  • 230 g cukru krupice
  • 85 g mandlové mouky (rozdrcených loupaných mandlí na moučku)
  • 175 g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 100 ml oleje
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkové pasty od Dr. Oetkera
Popis
  • Krok 1 Předehřejeme si troubu na 165 °C.
  • Krok 2 Vyšleháme si tuhý sníh z bílků.
  • Krok 3 Žloutky vyšlehám s cukrem do pěny. Přidáme olej a tvaroh. Vše pořádně rozmícháme. Následně přidám vanilku.
  • Krok 4 V misce si smícháme mouku, mandlovou mouku a kypřicí prášek do pečiva. Nyní vše přisypeme do mísy se žloutkovou směsí. Vše řádně rozmícháme, abychom neměli ve směsi hrudky.
  • Krok 5 Do tuhého těsta přimícháme bílky. – Tohle děláme opatrně vařečkou. Již nepoužíváme robot, aby nám sníh nespadl.
  • Krok 6 Do bábovkové formy vymazané olejem a vysypané polohrubou moukou nalijeme těsto a pečeme cca 1 hodinu. Určitě minimálně 50 min, poté zkontrolujeme špejlí. (Doma máme starší nižší formu na bábovku, tudíž mi trochu těsta zbylo. Nalila jsem ho do malého hrnečku a také upekla. Nyní mám ovšem novou formu, která je vyšší a vše se krásně vešlo.)
  • Krok 7 (Nezapomněli jste vymazat i střed bábovkové formy? :D)

Tip č. 1: Bábovku vyklopíme z formy ještě vlažnou. Posypeme ji moučkovým cukrem, až bude studená, jinak by se nám hned cukr vsákl. 🙂

Tip č. 2: Do těsta jsem po zamíchání tvarohu ještě přidala panáka mandlového likéru. Výslednou chuť to maličko obzvláštní. 🙂


Related Posts

Bublanina s ovocem

Bublanina s ovocem

Nadýchaná bublanina, která je rychlá ajednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte ji s jakýmkoliv ovocem. 🙂

Rebarborový koláč s mandlemi

Rebarborový koláč s mandlemi

Máte na zahrádce rebarboru? Zkuste tento nadýchaný koláč s mandlemi a kapkou koňaku. Podávat jej můžete se šlehačkou. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.