Tiramisu

4. 12. 2018

Tiramisu

0 Comments

Tiramisu

4. 12. 2018

Autor:

Suroviny
  • 500 g Mascarpone
  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru krupice
  • Vělký panák mandlového likéru (např. Amaretta)
  • 1-2 balíčky cukrářských piškotů
  • Silná káva
  • Kakao
Popis
  • Krok 1 Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Mícháme opravdu pořádně, cca 5 minut.
  • Krok 2 Do žloutkové směsi přimícháme Mascarpone a pořádně promícháme. Nechceme mít v krému hrudky.
  • Krok 3 Z bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, který následně OPATRNĚ lžící nebo stěrkou vmícháme do žloutků s Mascarpone. Nesmíme jej míchat příliš dlouho, jinak by nám sníh spadl a krém by byl řídký.
  • Krok 4 Krém musí být opravdu tuhý, neměl by téct.
  • Krok 5 Do malého šálku silné kávy nalijeme Amaretto. Dle chuti – minimálně 1 velkého panáka, ale klidně 2. 🙂
  • Krok 6 Cukrářské piškoty namočíme z obou stran do kávy. Nemácháme je v ní moc dlouho, aby se nám příliš nerozmočily. Stačí 2-3 sekundy z každé strany.
  • Krok 7 Do mísy vyskládáme vedle sebe namočené piškoty. děláme mezi nimi mezery tak 1 cm. Ne více. Následně naneseme krém, uhladíme a opět klademe piškoty. Opakujeme, dokud máme krém. Vrchní vrstva je krém, který se posype kakaem.
  • Krok 8 Necháme v lednici několik hodin odpočívat – ideálně přes noc.

TIP: Nemusíme servírovat do velké mísy, ale můžeme rovnou do sklenic po jedné porci.


Related Posts

Bublanina s ovocem

Bublanina s ovocem

Nadýchaná bublanina, která je rychlá ajednoduchá na přípravu. Vyzkoušejte ji s jakýmkoliv ovocem. 🙂

Rebarborový koláč s mandlemi

Rebarborový koláč s mandlemi

Máte na zahrádce rebarboru? Zkuste tento nadýchaný koláč s mandlemi a kapkou koňaku. Podávat jej můžete se šlehačkou. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.