Těstoviny se sýrem

9. 12. 2018

Těstoviny se sýrem

0 Comments

Těstoviny se sýrem

9. 12. 2018
: 6-8
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 650 g těstovin (penne)
  • 1/2 květáku
  • 1/4 litru mléka
  • 200 g cheddaru
  • 100 g ementálu
  • 80 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • bylinky (petřžel a rozmarýn)
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř
Popis
  • Krok 1 Troubu si dáme předehrát na 200 °C.
  • Krok 2 Květák si rozdělíme na menší růžičky a dáme na 5 minut povařit do horké vody.
  • Krok 3 Po uvaření květáku vodu osolíme a dáme ní uvařit těstoviny, opět je nevaříme úplně, ale vyndáme je dřív, protože je budeme ještě zapákat.
  • Krok 4 Mezitím si připravíme omáčku. Základ tvoří bešamel. Dáme tedy do rendlíku rozpustit máslo a přidáme k němu mouku. Aby se nám to nepřipeklo, tak musíme stále míchat.
  • Krok 5 Nyní za stálého míchání přidáváme mléko až vytvoříme jemnou krémovou omáčku.
  • Krok 6 Do omáčky přidáme 3/4 našeho sýru a za stálého míchání necháme pomalu rozpustit.
  • Krok 7 Omáčku dochutíme nastrouhaným muškátových oříškem (stáčí jen trocha), nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
  • Krok 8 Nyní vše smícháme ve velké míse, těstoviny, květák a omáčku. A následně přendáme do zapékací formy.
  • Krok 9 Na vrch ještě posypeme zbytkem sýru a bylinek.
  • Krok 10 Dáme do trouby zapéct, tak aby se nám na vrchu udělal křupavá krusta cca 20 min.

Related Posts

Gnocchi s květákem a gorgonzolou

Gnocchi s květákem a gorgonzolou

Další recept s květákem. Tentokrát se nebude jednat o tak lehký recept, jako v případě květáku s kuskusem, ale o gnocchi s květákem a omáčkou s gorgonzoly. Takže pozor, člověk se rychle zasytí, tak ať se tímto jídlem moc nepřejíte 🙂

Zapečené těstoviny s ricottou

Zapečené těstoviny s ricottou

Když Vám v ledničce zbyde jedna riccota, jako mě. Tak si můžete udělat tyto jednoduché zapékané těstoviny.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.