Dušená kuřecí játra

7. 1. 2019

Dušená kuřecí játra

0 Comments

Dušená kuřecí játra

7. 1. 2019

Autor:

Suroviny
  • 500 g kuřecích jater
  • 1 střední cibule
  • Snítka rozmarýnu
  • Červené víno
  • 1-2 naběračky hovězího vývaru
  • Kmín
Popis
  • Krok 1 Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
  • Krok 2 V pánvi zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky na másle a přidáme játra. Restujeme, dokud nejsou játra na povrchu opečená.
  • Krok 3 Podlijeme vínem (cca 1 deci, podle toho, kolik vody játra pustila) a necháme vyvařit alkohol (max 5 minut)
  • Krok 4 Nyní přilejeme vývar. Játra by neměla být úplně ponořená, ale pouze tak do poloviny. Necháme je dusit bez pokličky 10 minut. V polovině vaření přidejte nasekaný rozmarýn.
  • Krok 5 Po 10 minutách si jedno játro vytáhněte a zkuste, zda je již hotové. Může být trošičku růžové, a naopak by nemělo být na skus tuhé. To by znamenalo, že jste je převařili.
  • Krok 6 Pokud játra pustila hodně vody a vývar se celý nevyvařil, můžete přidat trošku mouky předem smíchané s vodou. (hladká mouka:voda, 1:1) Já použila jen kávovou lžičku mouky a pořádně rozmíchala s vodou.
  • Krok 7 Dochutíme kmínem, solí a pepřem.
  • Krok 8 Podáváme ideálně s rýží.


Related Posts

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka – Na světě existuje několik způsobů, jak ji připravit. Já preferuji tuhle s výraznou rajčatovou chutí. 🙂

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

30 minut. Tolik je třeba k vytvoření této super mňamky! Výhoda? Chutná výborně i v pokojové teplotě. 🙂



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.