Bublanina s ovocem

22. 7. 2019

Bublanina s ovocem

0 Comments

Bublanina s ovocem

22. 7. 2019

Autor:

Suroviny
  • 5 vajec
  • 200 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 60 ml mléka
  • 40 ml brandy (jiného aromatického alkoholu)
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 sáček Kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkové pasty (Dr. Oetker)
  • 1-2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • Ovoce (já použila višně a rybíz)
Popis
  • Krok 1 Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  • Krok 2 V míse vyšleháme žloutky s cukrem. Po cca 4 minutách přidáme mléko, olej, brandy a vanilkovou pastu.
  • Krok 3 Ve druhé míse si vyšleháme sníh z bílků.
  • Krok 4 Ve třetí malé misce si smícháme hladkou moku a kypřicí prášek do pečiva.
  • Krok 5 Do žloutkové směsi přisypeme mouku s kypřicím práškem do pečiva a pořádně rozmícháme. Nakonec opatrně vmícháme lžící vyšlehaný sníh.
  • Krok 6 Velký plech s vyššími okraji vyložíme pečicím papírem a vlejeme do něj těsto. Rovnoměrně jej rozprostřeme.
  • Krok 7 Do ovoce (vypeckovaného) přidáme 1-2 lžíce polohrubé mouky dle množství a opatrně jej promícháme, aby byly všechny kousky obalené.
  • Krok 8 Ovocem opatrně posypeme těsto a dáme péct na 20 minut. Poté vyzkoušíme špejlí. (Jestli se těsto nelepí, bublanina je hotova.)

Related Posts

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Kdo by nemiloval palačinky? 🙂 Tyto jsou velmi tenké, uprostřed vláčné a kraje křupavé. Určitě si je zamilujete!

Rebarborový koláč s mandlemi

Rebarborový koláč s mandlemi

Máte na zahrádce rebarboru? Zkuste tento nadýchaný koláč s mandlemi a kapkou koňaku. Podávat jej můžete se šlehačkou. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.