Pesto z medvědího česneku
17. 9. 2018
: Lehké
Suroviny
- 150 g medvědího česneku
- 50 g nesolených kešu oříšků
- 55 g sýru parmazánového typu
- 150 ml kvalitního olivového oleje
- hrubá sůl a pepř
Popis
- Krok 1 Čerstvé listy medvědího česneku trochu opláchneme a vysušíme utěrkou.
- Krok 2 Nyní je třeba medvědí česnek v mixéru rozmixovat na co nejmenší kousky společně se solí a částí oleje (např. 20-50 ml). Není to žádná sranda, když to jako my, děláte ve velkém množství. Chce to trpělivost a pokud to děláte z většího množství, mixovat postupně.
- Krok 3 Jakmile již nezbyly velké kusy listů, přidáme zbytek surovin a mixujeme do hladkého pesta.
- Krok 4 Dochutíme solí a pepřem podle chutě.
- Krok 5 Pesto dáme do sklenic se šroubovacím víčkem, necháme nahoře cca 1 cm volného místa a zakápneme olivovým olejem (Tím pesto trochu zakonzervujete.) Sklenice pořádně utáhneme.
- Krok 6 Neotevřená, dobře utažená sklenice vydrží opravdu dlouho. My pesto dělali v dubnu, a i na konci září byla nová sklenice použitelná. 🙂