Batátový krém

18. 9. 2018

Batátový krém

0 Comments

Výborné spojení sladkých batátů a chilli, polévka je sladká a zároveň ostrá. Určitě doporučuji vyzkoušet tuto zajímavou kombinaci 🙂

Batátový krém

18. 9. 2018
: 4
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 600 g batátů
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 jablka
  • 100 ml smetany
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • špetka mletého zázvoru
  • špetka mletého koriandru
  • špetka mletého římského kmínu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř
  • na ozdobení: pažitka a chilli paprička
Popis
  • Krok 1 Předehřejeme troubu na 200°C. Oloupeme batáty, očistíme mrkev a obojí nakrájíme na kostky. Dáme na plech, polejeme olejem, osolíme, promícháme a necháme péct do měkka, asi 40 minut.
  • Krok 2 Než nám batáty změknou, tak nakrájíme cibuli na drobno a na másle ji opečeme dosklovita. Přidáme k ní česnek, kmín, koriandr a zázvor. Chvíli orestujeme.
  • Krok 3 Oloupeme jablka a nakrájíme je na osminky. Zbavené jadřinců je přidáme k cibuli. Necháme společně opékat, přibližně 5 – 10 minut, aby jablka změkla. Na závěr přilijeme část vývaru a přivedeme k varu. Jakmile začne vařit, tak odstavíme.
  • Krok 4 Na závěr vezmeme upečenou zeleninu a přidáme ji do hrnce s cibulí a jablky. Přilijeme zbytek vývaru a necháme chvíli provařit. Následně vše rozmixujeme do hladkého krému. Přilijeme smetanu, osolíme a ještě chvíli provaříme. Při servírování ozdobíme nasekanou pažitkou, chilli papričkou a lžící smetany.

Related Posts

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka – Na světě existuje několik způsobů, jak ji připravit. Já preferuji tuhle s výraznou rajčatovou chutí. 🙂

Hovězí vývar s trhanci

Hovězí vývar s trhanci

Hovězí vývar. Klasika a základ jakékoliv kuchyně. 🙂 Zkuste si ho uvařit doma. Není to nic složitého, jen začněte již brzy ráno.



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.