Bramborová krémová polévka

20. 9. 2018

Bramborová krémová polévka

0 Comments

Bramborová krémová polévka

20. 9. 2018
: 6-8
: Střední

Autor:

Suroviny
  • 5 středních brambor
  • 3 středně veliké mrkve
  • 1 žlutá cibule
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • sůl a pepř
  • 70 g másla
  • 70 g mouky
  • 600 ml mléka
  • 250 g zakysané smetany
  • na ozdobu cheddar, slanina, jarní cibulka
Popis
  • Krok 1 Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky (2 cm). Stejně tak si připravíme mrkev a cibuli nakrájíme na jemno.
  • Krok 2 Brambory, mrkev a cibuli dáme do hrnce. Osolíme a opepříme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme vařit dokud brambory nebudou měkké.
  • Krok 3 Připravíme si bešamel z másla, hladké mouky a mléka. Nejprve v rendlíku rozpustíme máslo. Zasypeme moukou a za stálého míchání provaříme. Postupně přidáme mléko a vyšleháme do hladkého krému.
  • Krok 4 Jakmile budou brambory měkké, tak do hrnce nalijeme připravený bešamel a promícháme. Krátce provaříme a před dokončením ještě přidáme zakysanou smetanu, kterou také v polévce rozmícháme.
  • Krok 5 Při podávání posypeme cheddarem, opečenou slaninou a nasekanou jarní cibulkou. Můžeme podávat i s opečeným toastem.


Related Posts

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka se sýrem

Aztécká polévka – Na světě existuje několik způsobů, jak ji připravit. Já preferuji tuhle s výraznou rajčatovou chutí. 🙂

Hovězí vývar s trhanci

Hovězí vývar s trhanci

Hovězí vývar. Klasika a základ jakékoliv kuchyně. 🙂 Zkuste si ho uvařit doma. Není to nic složitého, jen začněte již brzy ráno.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.