
Domácí těstoviny jsou prostě domácí těstoviny. Sice to zabere trochu více času, ale výsledek jednoznačně stojí za to. Navíc si můžeme udělat raviol více do zásoby a ještě před vařením si je uložit do mrazáku na později 😉
Domácí ravioli s rajčatovou omáčkou
24. 9. 2018
: 4
: Střední
Suroviny
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetka soli
- Náplň:
- 250 g ricotty
- 100 g sýru parmazánového typu
- 1 vejce
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 vanička baby špenátu (125 g)
- 1 stroužek česneku
- muškátový oříšek
- citronová šťáva
- Rajčatová omáčka (odkaz na recept níže)
- Bazalka na ozdobu
Popis
- Krok 1 Připravíme si domácí těsto z mouky, vajec a trochy soli. Do mouky přidáme 2 celá vejce a trochu soli. Pomalu začneme promíchávat a zpracujeme do hladkého těsta. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici.
- Krok 2 Na pánev nalijeme olivový olej a osmažíme na něm rozdrcený česnek. Přidáme špenát a necháme 5 minut osmahnout. Necháme vychladnout.
- Krok 3 Do mísy dáme vejce, sůl, pepř, trochu muškátového oříšku a citrónové šťávy. Směs promícháme a přidáme ricottu, nastrouhaný parmazán a nasekanou vychladlou směs špenátu. Vše promícháme a máme připravenou náplň.
- Krok 4 Z lednice vytáhneme těsto a vyválíme ho na tenké (průhledné) pláty. Pokud máme strojek na těstoviny, tak jej použijeme a ani nám to nezabere moc času 🙂
- Krok 5 Pomocí kávové lžíčky daváme náplň na těsto, okraj potřeme rozšlehaným žloutkem a přehneme. Podle obrázku v galerii. Snažíme se tvořit, co nejmenší ravioli.
- Krok 6 Ravioli uvaříme ve slané vodě, jako jakékoliv jiné těstoviny. Jakmile vyplavou na porch, tak jsou uvařené.
- Krok 7 Připravíme si rajčatovou omáčku, odkaz na návod je níže.
- Krok 8 Uvařené ravioli promícháme s rajčatovou omáčkou a můžeme servírovat. Při servírování dozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Recept na domácí rajčatovou omáčku.