
Kuskus s květákem a kuřecím masem
26. 9. 2018
: 4
: Lehké
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1/2 květáku
- 250 g kuskusu
- 500 ml vývaru (Já používám zeleninový)
- 1 lžíce koření Garam Masala
- 2 lžičky kurkumi
- 1 jemně nasekaná cibule
- 2 rozetřené stroužky česneku
- 1/2 citrónu nebo citrónová šťáva
- sůl, pepř, olivový olej
Popis
- Krok 1 První si připravíme kořenící směs. Smícháme kurkumu, garam masalu a špetku soli.
- Krok 2 Maso nakrájíme na kostičky a posypeme asi polovinou kořenící směsi. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm opečeme.
- Krok 3 Můžeme počkat než se nám maso udělá, nebo si vezmeme druhou pánev a rozehřejeme si na ní olivový olej.
- Krok 4 Pomalu na něm opečeme jemně nasekanou cibuli, asi 8 minut. Pak přidáme česnek, zbytek kořenící směsi a minutu ještě necháme opékat. Přidáme do pánve květák rozdělaný na malé růžičky. Prohodíme, ať se nám obarví a zalijeme vývarem.
- Krok 5 Vaříme dokud květák není měkký, tak jak nám to vyhovuje. Pak zakápneme citrónem, přidáme do pánve hotové maso a nasypeme kuskus. Promícháme a necháme 5 minut stát, ať kuskus vstřebá tekutinu.
- Krok 6 Máme hotovo a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

TIP: Tento recept se může snadno stát vegetariánským. Stačí když tam nedáte kuřesí maso. 🙂 Já například si maso připravil na zvláštní pánvi a až při servírování jsem podával buď s masem, nebo bez.
