Kung pao s ústřičnou omáčkou
2. 10. 2018
: 1 porce
: Lehké
Suroviny
- 1 větší mrkev
- Jarní cibulka
- Arašídy (menší hrstka – podle toho, jak je máte rádi)
- Bambusové výhonky
- Mungo klíčky (preferuji ve sklenici, ne čerstvé, z těch jsem to nezkoušela. :))
- Čínské nudle
- Kuřecí maso/tofu
- Ústřičná omáčka
Popis
- Krok 1 Dáme si vařit vodu a jakmile se začne vařit, dáme do ní čínské nudle (viz foto) a vaříme je tak, aby nebyly úplně uvařené, ale al dente. Mezi tím pokračujeme takto:
- Krok 2 Oloupanou mrkev si nakrájíme na co nejtenčí nudličky (časem vám nebudou vadit i větší kousky viz foto. :D)
- Krok 3 Na tenké nudličky si nakrájíme i bambusové výhonky.
- Krok 4 Jarní cibulku si můžeme nakrájet na větší kousky.
- Krok 5 Na pánvi s trochou olivového oleje opražíme arašídy – pozor, ať je nespálíte. Následně je odložíme do misky.
- Krok 6 Do stejné pánve dáme smažit kuřecí maso/tofu. Jakmile je na povrchu (kuře, u tofu spíše hnědé :)) bílé, přisypeme mrkev a bambus.
- Krok 7 Chvíli smažíme (kdybychom měli málo oleje, nebojíme se trochu přidat.) Jakmile je mrkev více “gumová”, přidáme mungo klíčky a jarní cibulku. Vše smažíme za neustálého prohazování/míchání cca 4 minuty.
- Krok 8 Nyní do pánve přidáme nudle (bez vody) a trochu oleje. Vše mícháme a smažíme. Jakmile uvidíme, že nám místy nudle hnědnou, přidáme arašídy.
- Krok 9 Jakmile je zelenina i nudle místy hnědá zalijeme vše ústřičnou omáčkou. Tu přidávám podle chuti – musí se v ní vše obalit. Na tuto porci to je cca 2-4 lžíce podle vašich preferencí. Raději dejte málo, a poté přidejte, než abyste měli jídlo následně slané.