Kung pao s ústřičnou omáčkou

2. 10. 2018

Kung pao s ústřičnou omáčkou

0 Comments

Kung pao s ústřičnou omáčkou

2. 10. 2018
: 1 porce
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 1 větší mrkev
  • Jarní cibulka
  • Arašídy (menší hrstka – podle toho, jak je máte rádi)
  • Bambusové výhonky
  • Mungo klíčky (preferuji ve sklenici, ne čerstvé, z těch jsem to nezkoušela. :))
  • Čínské nudle
  • Kuřecí maso/tofu
  • Ústřičná omáčka
Popis
  • Krok 1 Dáme si vařit vodu a jakmile se začne vařit, dáme do ní čínské nudle (viz foto) a vaříme je tak, aby nebyly úplně uvařené, ale al dente. Mezi tím pokračujeme takto:
  • Krok 2 Oloupanou mrkev si nakrájíme na co nejtenčí nudličky (časem vám nebudou vadit i větší kousky viz foto. :D)
  • Krok 3 Na tenké nudličky si nakrájíme i bambusové výhonky.
  • Krok 4 Jarní cibulku si můžeme nakrájet na větší kousky.
  • Krok 5 Na pánvi s trochou olivového oleje opražíme arašídy – pozor, ať je nespálíte. Následně je odložíme do misky.
  • Krok 6 Do stejné pánve dáme smažit kuřecí maso/tofu. Jakmile je na povrchu (kuře, u tofu spíše hnědé :)) bílé, přisypeme mrkev a bambus.
  • Krok 7 Chvíli smažíme (kdybychom měli málo oleje, nebojíme se trochu přidat.) Jakmile je mrkev více “gumová”, přidáme mungo klíčky a jarní cibulku. Vše smažíme za neustálého prohazování/míchání cca 4 minuty.
  • Krok 8 Nyní do pánve přidáme nudle (bez vody) a trochu oleje. Vše mícháme a smažíme. Jakmile uvidíme, že nám místy nudle hnědnou, přidáme arašídy.
  • Krok 9 Jakmile je zelenina i nudle místy hnědá zalijeme vše ústřičnou omáčkou. Tu přidávám podle chuti – musí se v ní vše obalit. Na tuto porci to je cca 2-4 lžíce podle vašich preferencí. Raději dejte málo, a poté přidejte, než abyste měli jídlo následně slané.

Related Posts

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

30 minut. Tolik je třeba k vytvoření této super mňamky! Výhoda? Chutná výborně i v pokojové teplotě. 🙂

Dušená kuřecí játra

Dušená kuřecí játra

Rychlá klasika. Polovina lidí ji miluje a polovina ji nesnáší. Já jí přišla na chuť až pár let zpátky. 🙂



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.