
Gnocchi s květákem a gorgozolou
27. 10. 2018
: 4
: Lehké
Suroviny
- 200 g květáku
- 100 g gorgonzoly
- 5 polévkových lžic mléka
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce másla
- 500 g gnocchů
- 1 lžíce nasekaného tymiánu
- olivový olej, sůl, pepř
Popis
- Krok 1 Květák rozdělaný na růžičky velikosti našich gnocchů vložíme do vařící osolené vody. Povaříme 5 minut a květák vytáhneme a zchladíme ve studené vodě. Horkou vodu si můžeme nechat na vařeni gnocchů.
- Krok 2 Na pánvi rozehrajeme máslo a vložíme sýr nakrájený na drobno. Zalijeme mlékem a mícháme dokud se sýr nerozpustí. Omáčku nevaříme.
- Krok 3 Uděláme si česnekové křupky. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme na oleji do zlatova.
- Krok 4 Česnek vyjmeme a do pánve vložíme květák s tymiánem a společně 5 minut orestujeme.
- Krok 5 Mezitím si podle návodu uvaříme gnocchi. Uvařené gnocchi přidáme do pánve s květákem. Vše společně promícháme a a vmícháme naši sýrovou omáčku.
- Krok 6 Podáváme s opečenými plátky česneku.
- Krok 7
