Gnocchi se zeleninovou omáčkou I.
5. 11. 2018
: 3 větší porce
Suroviny
- 1 balení noků
- 1 středně velká mrkev
- Vanička cherry rajčat
- Půlka větší cibule
- Víno (suché – použila jsem jak bílé, tak červené)
- Čerstvá bazalka
- Malá čajová lžička čerstvého strouhaného zázvoru
- 2 stroužky česneku
Popis
- Krok 1 Na pánvi zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky na másle.
- Krok 2 Přidáme mrkev nakrájenou na malé kostičky a chvíli restujeme.
- Krok 3 Po chvíli zalijeme vínem a necháme alkohol vyvařit.
- Krok 4 Přidáme rajčata nakrájená na čtvrtiny, nastrouhaný zázvor a zalijeme trochou vody/zeleninového vývaru.
- Krok 5 Přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut vařit na mírném ohni za občasného promíchávání.
- Krok 6 Vaříme, dokud není mrkev měkká. Po vyvaření tekutiny můžeme trochu opět dolít, aby se nám směs nepřipálila.
- Krok 7 Jakmile je směs uvařená, přimícháme nadrcený česnek, nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
- Krok 8 Místo bazalky můžeme na konci přidat čerstvou petrželku a orestované krevety. Tato varianta je výborné zpestření této klasické a jednoduché. 🙂
- Krok 9 Nyní do směsi přidáme uvařené noky dle návodu (nebo domácí, pokud máte více času) a minutku je na ohni prohazujeme s omáčkou.
