Slaninové knedlíky

3. 12. 2018

Slaninové knedlíky

0 Comments

Slaninové knedlíky

3. 12. 2018

Autor:

Suroviny
  • 160 g bílého toastového chleba
  • 100 g slaniny
  • 160 g hrub mouky
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • hrst čerstvé nasekané petržele
  • muškátový oříšek
Popis
  • Krok 1 Toastový chléb a slaninu si nakrájíme na kostičky.
  • Krok 2 Na pánvi osmahneme slaninu (ne na oleji, ona pustí tuk sama) a následně přidáme chléb. Vše mícháme a smažíme cca 4 minuty.
  • Krok 3 Zatímco necháme chléb se slaninou odpočívat, připravíme si druhou část směsi. Do mísy dáme mléko, mouku a vejce. Vše pořádně zamícháme.
  • Krok 4 Do mísy se směsí přidáme slaninu s chlebem. Následně přisypeme i petržel a trochu muškátového oříšku (nepřežeňte to, ať nemáte knedlíky hořké.)
  • Krok 5 Vše pořádně, ale opatrně zamícháme, aby se nám chléb nerozmajdal. Necháme 10-15 minut odležet.
  • Krok 6 Nyní se rozhodne, zda chceme knedlíkové koule, nebo jeden dlouhý knedlík.
  • Krok 7 Jestliže chceme koule, tak je z těsta v rukou vytvarujeme a vhodíme do vroucí vody. Necháme je vařit 10 minut. Po vytažení je špejlí propíchneme, aby se nám nesrazily. (S těstem se blbě pracuje, jelikož je hodně lepivé.)
  • Krok 8 Pokud chceme jeden dlouhý knedlík, tak si třetinu těsta dáme na potravinářskou fólii a zarolujeme jej do knedlíku. Konce jsem ještě zavázala nití, aby se mi náhodou těsto nedostalo ven. Z tohoto množství těsta jsem udělala 3 menší knedlíky. Vaříme ve vodě 20 minut. Občas se snažíme knedlík otočit, ale je to složité, kvůli vzduchovým bublinám uvnitř fólie. Po uvaření knedlík vybalíme a propícháme špejlí.
  • Krok 9 Následné ohřívání doporučuji nad párou. 🙂


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.