Masové koule s rajčatovou omáčkou

8. 12. 2018

Masové koule s rajčatovou omáčkou

0 Comments

Toto jídlo vzniklo čistě jen ze zbytků, které jsem měl v lednici po výrobě ragú do lasagní. Vzal jsem maso, co mi zbylo, hovězí, vepřové a kuřecí játra. Přidal nějaké koření a udělal koule 🙂

Masové koule s rajčatovou omáčkou

8. 12. 2018
: 4
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 100 g kuřecích jater nakrájená na malé kousky
  • 80 ml mléka
  • 1 vejce
  • 2 stroužky rozdrceného česneku
  • 1 na jemno nakrájená cibule
  • majoránka, rozmarýn a tymián
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • strouhanka dle potřeby
  • 250 ml rajčatového pyré
  • 1 lžička třtinového cukru
Popis
  • Krok 1 Předehřejeme si troubu na 200 °C.
  • Krok 2 V míse smícháme mleté maso s kuřecími játry, vajíčkem, česnekem a mlékem. Přidáme trochu bylinek (majoránka, rozmarýn a tymián) a osolíme a opepříme. Pokud bude směs příliš řídká, tak můžeme přidat trochu strouhanky.
  • Krok 3 Pomocí navlhčených ruk vytvarujeme ze směs koule a dáme je na plech vyložený pečícím papírem.
  • Krok 4 Kole dáme do trouby na 15-20 minut.
  • Krok 5 Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a stroužek nasekaného česneku.
  • Krok 6 Zalijeme rajčatovým pyré a přidáme lžičku cukru. Omáčku ještě osolíme a opepříme a necháme chvíli provařit.
  • Krok 7 Hotové koule vložíme do hotové omáčky.
  • Krok 8 A podáváme s oblíbenou přílohou 🙂 Můžou být těstoviny, nebo já jsem to v tomto případě dělal s pečenými brambory.

Related Posts

Rajčatová omáčka

Rajčatová omáčka

Jednoduchá rajčatová omáčka, která se může hodit při přípravě různých jídel.

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

Kuskus s kuřecím masem a rajčaty

30 minut. Tolik je třeba k vytvoření této super mňamky! Výhoda? Chutná výborně i v pokojové teplotě. 🙂



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.