
Toto jídlo vzniklo čistě jen ze zbytků, které jsem měl v lednici po výrobě ragú do lasagní. Vzal jsem maso, co mi zbylo, hovězí, vepřové a kuřecí játra. Přidal nějaké koření a udělal koule 🙂
Masové koule s rajčatovou omáčkou
8. 12. 2018
: 4
: Lehké
Suroviny
- 200 g mletého hovězího masa
- 200 g mletého vepřového masa
- 100 g kuřecích jater nakrájená na malé kousky
- 80 ml mléka
- 1 vejce
- 2 stroužky rozdrceného česneku
- 1 na jemno nakrájená cibule
- majoránka, rozmarýn a tymián
- sůl a pepř
- olivový olej
- strouhanka dle potřeby
- 250 ml rajčatového pyré
- 1 lžička třtinového cukru
Popis
- Krok 1 Předehřejeme si troubu na 200 °C.
- Krok 2 V míse smícháme mleté maso s kuřecími játry, vajíčkem, česnekem a mlékem. Přidáme trochu bylinek (majoránka, rozmarýn a tymián) a osolíme a opepříme. Pokud bude směs příliš řídká, tak můžeme přidat trochu strouhanky.
- Krok 3 Pomocí navlhčených ruk vytvarujeme ze směs koule a dáme je na plech vyložený pečícím papírem.
- Krok 4 Kole dáme do trouby na 15-20 minut.
- Krok 5 Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na olivovém oleji si orestujeme na drobno nakrájenou cibuli a stroužek nasekaného česneku.
- Krok 6 Zalijeme rajčatovým pyré a přidáme lžičku cukru. Omáčku ještě osolíme a opepříme a necháme chvíli provařit.
- Krok 7 Hotové koule vložíme do hotové omáčky.
- Krok 8 A podáváme s oblíbenou přílohou 🙂 Můžou být těstoviny, nebo já jsem to v tomto případě dělal s pečenými brambory.
