Dušená kuřecí játra
7. 1. 2019
Suroviny
- 500 g kuřecích jater
- 1 střední cibule
- Snítka rozmarýnu
- Červené víno
- 1-2 naběračky hovězího vývaru
- Kmín
Popis
- Krok 1 Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na kousky.
- Krok 2 V pánvi zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky na másle a přidáme játra. Restujeme, dokud nejsou játra na povrchu opečená.
- Krok 3 Podlijeme vínem (cca 1 deci, podle toho, kolik vody játra pustila) a necháme vyvařit alkohol (max 5 minut)
- Krok 4 Nyní přilejeme vývar. Játra by neměla být úplně ponořená, ale pouze tak do poloviny. Necháme je dusit bez pokličky 10 minut. V polovině vaření přidejte nasekaný rozmarýn.
- Krok 5 Po 10 minutách si jedno játro vytáhněte a zkuste, zda je již hotové. Může být trošičku růžové, a naopak by nemělo být na skus tuhé. To by znamenalo, že jste je převařili.
- Krok 6 Pokud játra pustila hodně vody a vývar se celý nevyvařil, můžete přidat trošku mouky předem smíchané s vodou. (hladká mouka:voda, 1:1) Já použila jen kávovou lžičku mouky a pořádně rozmíchala s vodou.
- Krok 7 Dochutíme kmínem, solí a pepřem.
- Krok 8 Podáváme ideálně s rýží.
