Rebarborový koláč s mandlemi
5. 7. 2019
Suroviny
- 3 velké stonky rebarbory
- 1 lžička vanilkové pasty (Dr.Oetker)
- 120 g změklého másla
- 160 g cukru krupice
- 200 g hladké mouky
- 3 vejce
- Hrst mandlí
- Špetka soli
- 3 kávové lžičky kypřícího prášku do pečiva
- Madlový likér/rum...
Popis
- Krok 1 Troubu si předehřejeme na 200 °C a připravíme si dortovou formu (ideálně) o průměru 26 cm.
- Krok 2 Do robotu dáme změklé máslo s cukrem a necháme 3 minuty šlehat.
- Krok 3 Mezi tím si v jiné míse smícháme mouku, kypřicí prášek do pečiva a sůl.
- Krok 4 Jakmile máme máslo a cukr spojené, přidáme jedno vejce. Počkáme, jakmile se zašlehá a přidáme druhé. Opět počkáme, až se zašlehá a přidáme i třetí.
- Krok 5 Do tekuté směsi přidáme vanilku a mandlový likér (jeden nebo dva panáčky:-))
- Krok 6 Do tekuté směsi přidáme mouku a pořádně rozmícháme.
- Krok 7 Na závěr přidáme na kostičky nakrájenou rebarboru a těsto opět zamícháme.
- Krok 8 Do formy vymazané máslem nalijeme (je trošku tužší) těsto a uhladíme. Vrch posypeme bohatě nakrájenými mandlemi a hrstkou rebarbory.
- Krok 9 Dáme péct na 35 minut. Po 30 minutách kontrolujeme špejlí.
- Krok 10 Podáváme posypané cukrem.
