Francouzské palačinky
19. 7. 2019
Suroviny
- (2 cups) 480 ml mléka
- 200 g hladké mouky
- 3 vejce
- 2 polévkové lžíce rozpuštěného másla
- 1 čajová lžička cukru krupice
- Panák Brandy/kvalitního rumu
- Špetka soli
Popis
- Krok 1 V menší míse smíchejte mouku, cukr a sůl.
- Krok 2 Ve větší míse rozmíchejte mléko s vejci (Já použila ruční metličku).
- Krok 3 Přidejte 2 lžíce vlažného rozpuštěného másla. (nalila jsem jej přes sítko, aby již ztuhlé máslo netvořilo hrudky).
- Krok 4 Do tekuté směsi přisypu směs sypkou a řádně míchám, dokud není hladká. Následně přidám panáka brandy/rumu.
- Krok 5 Dle množství alkoholu a velikosti vajec můžeme potřebovat maličko více mouky. Těsto by nemělo být řídké jako voda, ale nemělo by být zase úplně husté. Po nalití na pánev se vám musí pěkně rozlít.
- Krok 6 Naběračku naléváme na rozpálenou pánev vmazanou máslem. Obě strany pečeme dozlatova.
- Krok 7 Plníme dle libosti – já zde použila svařené višně, tvaroh a zalila je karamelem. Výborné jsou ale i s marmeládou, Nutellou nebo naslano (nedávejte cukr) se špenátem, sýrem nebo uzeninou.
