
O nás
Ahoj! Jsme sourozenci z Hané, kteří rádi vaří, pečou a objevují nové kulinářské dobroty. V zahraničích na dovolených jsme vždy raději vyhledávali zajímavé restaurace, než prastaré památky…
Každý z nás umí něco jiného. Jeden je výborný na grilování, připravu masa a komplikovaných hlavních chodů a druhý zase na dezerty a rychlé snadné jídlo. Co nám tedy tak může chybět… 😀
Založili jsme si společný web, abychom si zde mohli zapisovat recepty, které vyzkoušíme a rádi bychom se o ně podělili s ostatními.
Taktéž bychom rádi na našem blogu občas zmínili i nějaká gastronomická místa, která byla něčím zajímavá nebo nás uchvátila.

Bro
Jsem ajťák, a nikdy mě vaření nijak nezajímalo. V roce 2017 se ale něco změnilo a já začal vařit a každý víkend zkoušet nové jídlo. Bylo to těsně před tím, než televizi zaplavily kuchařské programy a začal vařit úplně každý. Od té doby rád vařím, jak pro sebe, tak pro rodinu a přátele.
Rád objevuji nová jídla a zkouším nové chutě. Baví mě vařit, jak jednoduchá a rychlá jídla, tak i složitější u kterých strávím celé dopoledne. Přes léto jsem nejraději u grilu a chystám jídla pro kamarády. Největší grilovací akci jsem zažil letos, kdy jsem připravoval jídlo pro 50 lidí. Byl jsem naprosto zničen, ale užil jsem si to 🙂
Absolvoval jsem i několik kuchařských kurzů. Byl jsem na kurzu grilování v Brněnském Kulinerplus, minutkové úpravy masa v Prakulu a také jsem byl na kurzu se Zdeňkem Pohlreichem, který vyhrála sestra.
Mimo vaření také rád cestuji a první, co na svých cestách objevuji, jsou místní kulinářské dobroty. 🙂
Sis
Já jsem naopak ještě stále studentkou. K vaření a pečení mě to táhlo tak nějak od nepaměti. Více jsem ale začla kuchtit, až když jsem častěji viděla bratra v kuchyni. Jak už to u mladších sourozenců bývá, začla jsem se prostě opičit. 😀
Baví mě, jak slaná jídla, tak i sladké pečení a vše kolem. Poslední dobou jsem se více ponořila právě do pečení. V roce 2018 jsem absolvovala kurz mini dezertů s Adie z Adie dorty a minulý rok jsem vyhrála kurz se Zdeňkem Pohlreichem, který jsme navštívili společně s bratrem.
Dva roky zpátky jsem psala vlastní blog o vaření a mých dojmech z návštěv restaurací. Nyní jsme se ovšem rozhodli spojit síly. 🙂
Z kuchyně miluji Itáli, Asii a taky zlatou českou klasiku, jako je svíčková, kterou si párkrát za rok musím dopřát. 🙂 Jakožto studentka preferují vaření rychlých obědů a večeří, které nejsou extrémně složité. Co se týče pečení, tak u toho ráda zůstanu i do pozdních hodin.