Bublanina s ovocem
22. 7. 2019
Suroviny
- 5 vajec
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru krupice
- 60 ml mléka
- 40 ml brandy (jiného aromatického alkoholu)
- 100 ml slunečnicového oleje
- 1 sáček Kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička vanilkové pasty (Dr. Oetker)
- 1-2 polévkové lžíce polohrubé mouky
- Ovoce (já použila višně a rybíz)
Popis
- Krok 1 Předehřejeme si troubu na 180 °C.
- Krok 2 V míse vyšleháme žloutky s cukrem. Po cca 4 minutách přidáme mléko, olej, brandy a vanilkovou pastu.
- Krok 3 Ve druhé míse si vyšleháme sníh z bílků.
- Krok 4 Ve třetí malé misce si smícháme hladkou moku a kypřicí prášek do pečiva.
- Krok 5 Do žloutkové směsi přisypeme mouku s kypřicím práškem do pečiva a pořádně rozmícháme. Nakonec opatrně vmícháme lžící vyšlehaný sníh.
- Krok 6 Velký plech s vyššími okraji vyložíme pečicím papírem a vlejeme do něj těsto. Rovnoměrně jej rozprostřeme.
- Krok 7 Do ovoce (vypeckovaného) přidáme 1-2 lžíce polohrubé mouky dle množství a opatrně jej promícháme, aby byly všechny kousky obalené.
- Krok 8 Ovocem opatrně posypeme těsto a dáme péct na 20 minut. Poté vyzkoušíme špejlí. (Jestli se těsto nelepí, bublanina je hotova.)
