Svařené víno
2. 12. 2018
Suroviny
- Lahev červeného suchého, nebo polosuchého vína (V mém případě Modrý Portugal)
- 2 ks celé skořice
- 6 ks celého hřebíčku
- 3 kolečka citrónu
- 5 koleček pomeranče
- 5 lžic třtinového cukru
Popis
- Krok 1 Do hrnce nalijeme vodu. Jen trochu cca 1,5-2 cm ode dna.
- Krok 2 Do vody vysypeme cukr, skořici, hřebíček, citróny a pomeranče.
- Krok 3 Vaříme 10 minut. Je důležité, aby ovoce plavalo. Proto zvolte vody tolik, aby nebylo připlácnuté na dně, ale zároveň zase ne příliš vody… 🙂
- Krok 4 Jelikož mám ráda, když mi ve svařáku plave dužina, vařečkou trochu rozdrtím a uvolním dužinu z citrusů.
- Krok 5 Po 10 minutách přilejeme víno a společně chvíli prohříváme. Vše musí být horké, ale již znovu nevaříme.
Tip: Nebojte se, že byste svařák neměli dostatečně sladký. Stačí jej dochutit navíc ještě lžící cukru, jakmile budeme ve finální fázi a víno již bude horké. Doporučuji podávat ve sklenici ozdobenou ovocem, které si můžete během pití zakousnout. 🙂