Svařené Víno

2. 12. 2018

Svařené Víno

0 Comments

Svařené víno

2. 12. 2018

Autor:

Suroviny
  • Lahev červeného suchého, nebo polosuchého vína (V mém případě Modrý Portugal)
  • 2 ks celé skořice
  • 6 ks celého hřebíčku
  • 3 kolečka citrónu
  • 5 koleček pomeranče
  • 5 lžic třtinového cukru
Popis
  • Krok 1 Do hrnce nalijeme vodu. Jen trochu cca 1,5-2 cm ode dna.
  • Krok 2 Do vody vysypeme cukr, skořici, hřebíček, citróny a pomeranče.
  • Krok 3 Vaříme 10 minut. Je důležité, aby ovoce plavalo. Proto zvolte vody tolik, aby nebylo připlácnuté na dně, ale zároveň zase ne příliš vody… 🙂
  • Krok 4 Jelikož mám ráda, když mi ve svařáku plave dužina, vařečkou trochu rozdrtím a uvolním dužinu z citrusů.
  • Krok 5 Po 10 minutách přilejeme víno a společně chvíli prohříváme. Vše musí být horké, ale již znovu nevaříme.

Tip: Nebojte se, že byste svařák neměli dostatečně sladký. Stačí jej dochutit navíc ještě lžící cukru, jakmile budeme ve finální fázi a víno již bude horké. Doporučuji podávat ve sklenici ozdobenou ovocem, které si můžete během pití zakousnout. 🙂



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.