Gnocchi s květákem a gorgonzolou

27. 10. 2018

Gnocchi s květákem a gorgonzolou

0 Comments

Gnocchi s květákem a gorgozolou

27. 10. 2018
: 4
: Lehké

Autor:

Suroviny
  • 200 g květáku
  • 100 g gorgonzoly
  • 5 polévkových lžic mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 500 g gnocchů
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • olivový olej, sůl, pepř
Popis
  • Krok 1 Květák rozdělaný na růžičky velikosti našich gnocchů vložíme do vařící osolené vody. Povaříme 5 minut a květák vytáhneme a zchladíme ve studené vodě. Horkou vodu si můžeme nechat na vařeni gnocchů.
  • Krok 2 Na pánvi rozehrajeme máslo a vložíme sýr nakrájený na drobno. Zalijeme mlékem a mícháme dokud se sýr nerozpustí. Omáčku nevaříme.
  • Krok 3 Uděláme si česnekové křupky. Česnek nakrájíme na plátky a opečeme na oleji do zlatova.
  • Krok 4 Česnek vyjmeme a do pánve vložíme květák s tymiánem a společně 5 minut orestujeme.
  • Krok 5 Mezitím si podle návodu uvaříme gnocchi. Uvařené gnocchi přidáme do pánve s květákem. Vše společně promícháme a a vmícháme naši sýrovou omáčku.
  • Krok 6 Podáváme s opečenými plátky česneku.
  • Krok 7

Related Posts

Těstoviny se sýrem

Těstoviny se sýrem

Zkoukl jsem pár receptů na klasické Mac and Cheese a rozhodl se udělat vlastní variaci. Jednak jsem vyměnil makarony za penne a také jsem do těstovin přidal navíc květák. A bylo to výborné 🙂

Kuskus s květákem a kuřecím masem

Kuskus s květákem a kuřecím masem

Tip na rychlý oběd. Stačí pár surovin a za 30 minut můžete jíst, navíc můžete variovat podle toho, co zrovna máte k dispozici 🙂



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.